søndag 30. september 2007

Prolog

For det meste utgående post

Denne korrespondansen, for det meste utgående post, begynner etter hvert å bli temmelig meningsløs, i fall den skal fortsette på denne måten. Her sender jeg det ene brev etter det andre, legger ikke bare meget flid og møye i brevets rent ytre attributter - jeg tenker på valg av brevpapir, størrelse, tykkelse, foredlingsgrad, utforming: om det skal være riflete i kanten eller ikke, hvilken matthetsgrad det skal ha, fargetonen - jeg har et ikke helt lite utvalg av papirprøver og brevpapirsorter, og det jeg ikke har har min papirforhandler, og det han ikke har kan han skaffe: Han holder meg alltid a jour med de nyeste produkter på markedet, sender meg vareprøver og varelister, mesteparten av min post kommer faktisk fra denne min meget fine venn papirforhandleren - så mitt brevpapir skulle det sannelig ikke være meget å utsette på, heller ikke mine konvolutter, til de fleste typer brevpapir hører som kjent spesielle og samsvarende typer konvolutter, i blant forede konvolutter, jeg har fått montert opp et hensiktsmessig hyllearrangement for brevpapir og -konvolutter, jeg velger med listighet det rette ark til den rette konvolutt med den rette kvalitet til den rette adressat - så kom ikke til meg og snakk om hollandsk bøttepapir med spesialinnfelt vannmerke-monogram i! (Gi meg heller et svar.)

Jan Erik Vold - fra BusteR brenneR (1976)Denne bloggens navn er regelrett stjålet fra Jan Erik Volds samling av kortprosa. Uten sammenligning med meg forøvrig. 

Buster

4 kommentarer:

 1. Vær forsikig med å stjele. Kine Hellebust googlet meg!

  SvarSlett
 2. Hmmm. Ja, jeg så det nå. Det var jo storsinnet av Kine Hellebust å gjøre deg oppmerksom på opphavsretten på en slik vennlig måte.

  Jeg har ikke spurt Jan Erik Vold om lov til noe som helst. Men jeg har snakket med forlaget hans.

  SvarSlett
 3. Man skal alltid stjele. Man skal stjele, og rive i stykker, og sette fyr på, og så skal man rekonstruere og dekonstruere. Og stjele litt til.

  Det finnes ingenting i vidden av det vi begriper som vi ikke har stjålet.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.