fredag 7. desember 2007

Eller ikke?


10 kommentarer:

 1. Jeg er en tur å ser gjennom arkivet ditt, og da jeg kom over dette bildet følte jeg at jeg bare må kommentere. Det var en veldig morsom måte å fremstille bibelen på!

  SvarSlett
 2. Her har Bibelen havnet i passende selskap, ja!

  (jeg driver og utforsker 'kristendom' i arkivet ditt)

  SvarSlett
 3. Spennende. Jeg har et uavklart forhold til fenomenet kristendom. Har egentlig sansen for den, men misliker systemet som er bygd opp rundt kristentro.

  SvarSlett
 4. Enig i det siste. Det er systemer som gir vekst og næring til fariséere, 'disiplene' som gruppe blir ofte villedet og ført på medmenneske-fiendlige avveier...

  Selv er jeg ganske avklart når det gjelder kristen tro: den kristne trosbekjennelsen er meg fullstendig fremmed.

  Men den kristne kulturen og mytologien er full av skatter og dype, fellesmenneskelige innsikter. Og som du viser i din montasje: det har den ikke monopol på.

  Kristen barmhjertighet har forresten hjulpet meg mer enn akademisk omsorgsekspertise når det har stått på som verst i mine livskriser. Kanskje har det noe med det å gjøre at de ikke krever tankemessige, logiske begrunnelser for sine omsorgshandlinger?

  SvarSlett
 5. Så er vi stort sett enige.

  (I hvertfall i dag. I morgen kan jeg ha en oppfatning. Sånn er jeg.)

  SvarSlett
 6. Nei, en stribukk er du såvisst ikke!

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg kom over bloggen via min datter, og fant bildet interessant: det illustrere vel best av alt den rolle Bibelen har fått i de flestes sinn nettopp som en følge av den utviklingen den Kristne tro har hatt etter apostlenes tid, og som vi ser de sørgelige resultater av idag. Alle hevder å ha rett oppfattning, og klynger seg sammen i organisasjoner, eller trossamfunn-og bryter derved med selve grunnprinsippene i den KRISTNE lære. Jeg har selv en blogg der jeg forsøker å imøtegå diverse ting jeg har vokst opp med hos Jehovas Vitner, og du er vellkommen til å kikke innom! http://antonios-truthcorner.blogspot.com/

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.