tirsdag 2. september 2008

Eureka

Endelig

For ti år siden var jeg på et foredrag med Herdis Maria Siegert. Dagen etter kjørte jeg Fredrikstad rundt for å finne motiver som passet inntrykkene fra foredraget. Jeg fant disse pålene, men det ble aldri noe godt bilde ut av det. Senere har jeg gjort sporadiske forsøk uten videre hell.

I dag skjønte jeg hvordan jeg kan gjøre det. Nå skal jeg grave fram et analogt kamera, og i løpet av høsten blir det et kryss i notatboka mi.

10 kommentarer:

 1. Det ble i alle fall vakkert!!

  SvarSlett
 2. Hvis jeg hadde vaert faren min ville jeg sagt "det va nu ei rar eu-reke". Men siden jeg er voksen og dessuten har bedre humor kan jeg i stedet si: Herlig flott bilde. Aner ikke hva praten hennes handla om, men kanskje noe med evighet og forandring paa samme tid?

  SvarSlett
 3. Simpelt, elegant, flott...

  Simple is the King her.

  Eureka, eller som duddits i Dreamcatcher sier det... "I Duddits" (Aner ikke hvorfor det poppet inn i hodet mitt nå men men).

  SvarSlett
 4. Framed: Hjertelig!

  Alter: Siegert er en av de store fotokunstnerne i Norge. Jeg husker ikke hva foredraget handlet om. Men jeg husker bildene. Også husker jeg at det var en del fotografer der som parerte poesien med tekniske spørsmål - som hva slags objektiv brukte du, hvor lenge fremkaller du filmen, hva slags papir etc.

  Ivar: Less is more, det er vi enige om.

  Ivar:

  SvarSlett
 5. Veldig flott bilde. Fantasieggende!

  SvarSlett
 6. Jepp. Men det er ikke fullkomment før det sitter på 6X6, med negativkant - selvfølgelig.

  SvarSlett
 7. "Aldri noe godt bilde ut av det?"

  Skjønner ikke hva du snakker om. Dette var nydelig, Typisk hovedbildet i bladet "Fotografi". Du kan bare begynne å kalkulere inn kunstnerlønn i neste års budsjett.

  SvarSlett
 8. Vel, dette bildet er i nærheten av hvordan det bør være. Men det er bare en skisse. Jeg må dra dit med et annet kamera når lyset er noe bedre.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.