torsdag 1. januar 2009

Det begynner å bli en blogg, del 2

Som nevnt er det vanskelig for meg å vurdere hvilke bilder jeg lager som er gode eller ikke. I dag har jeg allikevel funnet frem til tre bilder jeg tilstår at jeg liker godt.

Chablis

Det er ikke bare det at jeg røyker mye. Jeg drikker også. Det går for det meste i rødvin og brun sprit. Chablis er forbeholdt varme kvelder om sommeren. Jeg drikker ikke annen hvitvin. Greia med chablis er jordsmonnet druen vokser på. Distriktet lå en gang under vann, og hvis man har litt god fantasi kan man kjenne at vinen lukter sjø. Chablis var et forsøk på å beskrive denne fantastiske drikkevaren. Jeg hadde tenkt å lage en liten serie med lignende bilder. Etter Chablis kom Whisky og Bitter, men der stoppet det.


Piss Anybody

Andres Serrano er en fotokunstner jeg setter høyt. Han har gjort karriere på å utfordre etablerte konvensjoner. Mest kjent er kanskje Piss Christ. Med dette bildet ertet Serrano på seg hele den katolske kirke. Så kan man si hva man vil om bildet, men debatt skapte det i hvert fall. Like mye debatt skapte nok ikke min versjon - Piss Playmo. Så vidt jeg husker er dette det eneste bildet i bloggen som ikke har et kvadratisk format.


Live or die Pictures, Images and Photos

Det er en viss andel mørke og melankolske bilder i bloggen. Det er litt greit for meg å få ting ut på den måten. Jeg har et anstrengt forhold til mange av dem, Dørene lukkes er kanskje det verste. Den har sin unevnelige historie. En dag håper jeg å lage en diger kopi, bare for å brenne den.

Jeg ønsker alle mine kjære lesere et godt nytt år. Takk for at dere besøker bloggen. Takk for alle kommentarer og mail. Skål for det nye.

7 kommentarer:

 1. Har stor respekt for deg-Buster
  Kanskje spesielt etter at du nå begynner "å ta bladet fra munnen"

  Nyttårsklem

  Slutt

  SvarSlett
 2. "Dørene lukkes" er min favortitt, så forbanna dystert. Chablis er gode greier, men jeg tør anbefale Primitivo fra Puglia,Italia. Mørk og velfylt som kanskje vil passe både dine mørke og lyse sider.

  SvarSlett
 3. Skål - og godt nytt år! :o)

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler bildene dine med oss...

  Som Corvus sier, Skål og godt nytt år!

  SvarSlett
 5. Piss Playmo... Ha ha! ;-D

  Godt nytt år til deg også, Buster!

  SvarSlett
 6. Anja: Takker. Og jeg er en av dine beundrere. Bare så det er sagt. Klem tilbake.

  Helge: Jepp, mørkt er det. Primitivo er notert og innkjøpssjefen er orientert. :-)

  Corvus: Jepp, skål for deg også.

  Ivar: Skål og godt nytt år.

  B.: Godt nytt år. Piss Playmo er en variant. :-)

  SvarSlett
 7. Interessant tanker du gjør deg om bildene dine, Buster. Har lest både denne og den første "Det begynner å bli...", og fascineres av hvor gjennomtenkt og vel gjennomført bildene dine er. Jeg har mange favoritter av dine bilder. De fleste står på egne bein, også uten tittelen. Samtidig lurer du fram nye nyanser og uventede tankerekker med titlene. Og det setter jeg veldig stor pris på. Du motiverer, inspirerer og åpner sansene for det uventede.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.