tirsdag 12. mai 2009

Tokyo City View

For et par uker siden anbefalte jeg en blogg. Da hadde jeg akkurat kommet over bloggen 905.jp og sett raskt over den. Siden da har jeg vært inne og sett gjennom alle bildene hver dag. Jeg er bergtatt. Å se disse bildene er for meg som å komme hjem til godstolen etter en lang reise.

Masaki Hosaka
Tokyo City View. Published with permission from Mr. Masaki Hosaka. All rights reserved.

Bildene til Hosaka er ikke særlig revolusjonerende. De har ikke noe meningsinnhold eller budskap i seg. De er ikke provoserende, politiske eller personlige. Men de har lyriske kvaliteter utover det jeg mener er vanlig i klassisk fotografi. De inngir en balanse og ro som jeg sjelden ser i bilder.

Håndtverksmessig er bildene perfekte. Han bruker en Hasselblad 905c med filmbakstykke. Som regel er bildene tatt med et 38mm objektiv, som er en relativt kraftig vidvinkel i mellomformatet. Å lage så ryddige bilder med vidvinkel er ekstremt vanskelig, men det tilfører motivene ekstra dybde. Spennvidden mellom mørke og lys er noen ganger veldig stor og er vanskeligere å håndtere med analog film. Jeg gjetter meg til at Hosaka behersker sonesystemet.

Komposisjonene er enkle og slagkraftige. Han bruker rendyrkete linjer og diagonaler. Motivet er ofte midtstilt. Det kvadratiske formatet gjør komposisjonene stramme og intense. Akkurat det jeg strekker meg etter i lyse øyeblikk.

Det finnes en gud! Han heter Masaki Hosaka og bor i Tokyo.

7 kommentarer:

 1. Jeg er imponert;O

  SvarSlett
 2. Livfan: Jepp. Jeg også! Velkommen hit.

  SvarSlett
 3. Var innom og kikka litt forrige gang du anbefalte bloggen, and I love it!

  SvarSlett
 4. Utrolig mye flott der inne!
  Takk for tips Buster.

  SvarSlett
 5. Jeg har vært innom der jeg og, veldig flotte bilder...

  SvarSlett
 6. Hei Buster! Jeg fulgte linken sist du anbefalte den, og jeg har ennå blåmerker på haka etter at den ramlet i bordet! Dette likte jeg også, og har flere ganger sett gjennom bildene. Virkelig en perle!

  SvarSlett
 7. Stormel, Rune, Ivar, Studio Natura: Flotters. Spre det glade budskapet til alle dere kjenner. Jeg vil ha japaneren til Norge, og da bør han bli litt kjent her først.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.