tirsdag 19. oktober 2010

Øyenkilen kl. 1820

10 kommentarer:

 1. Hei.
  Fulgte med her en liten stund nå.
  Mye bra her! Du har et bra uttrykk i bildene og helt klart funnet din stil etter min mening.
  Skulle gjerne ønske at du slrev noe om hvilke innstillinger og utstyr du bruker på de forskjellinge bildene. Men det er kanskje noe du vil ha for deg selv :)

  SvarSlett
 2. Et lite spørsmål: Hvordan tenker du på komposisjon i forhold til det kvadratiske formatet? Midtstilling vil jo i større grad fungere hvis det er en slags ro du vil formidle... Har du noen prinsipper som avviker i måten du tenker på i forhold til landskaps og portrett-formatet?

  SvarSlett
 3. Kjempeflott og kunstneriskt utrykk. Liker det kjempe godt. Jeg liker også komposisjonen jeg da :)

  SvarSlett
 4. Takk folkens.

  Rune og ErikB: Morsomt med gode spørsmål i kommentarfeltet. Jeg er tungt inne i et familieselskap og kommer tilbake med fornuftigere svar i morgen.

  SvarSlett
 5. Dine stein og vannbilder er fantastiske... Skulle også likt å visst litt om metadata.

  SvarSlett
 6. Rune og Joli: Takk for hyggelig tilbakemelding. Nei, jeg har ingenting jeg vil holde for meg selv. Men jeg synes ikke teknikk er så veldig viktig, og tenker egentlig ikke så mye over de tingene. Jeg vet stort sett hva jeg vil ha, også gjør jeg det sånn. Teknikk er kjedelig, og jeg har egentlig ikke peiling.

  Jeg har forlengst bestemt meg for at bloggen ikke skal være en metablogg. Derfor unngår jeg helt bevisst å skrive hva jeg har gjort med kamera og etterbehandling.

  Det er mange som spør om exif, og derfor har jeg bestemt meg for å legge ut litt teknisk info på Flickr-siden min. Følg med der fremover. Lenke finner dere i høyre sidestolpe her.

  Ellers er det bare å spørre i kommentarfeltet eller på epost om det er noe dere lurer på. Så svarer jeg mer enn gjerne, om jeg kan.

  Dette bildet er tatt på Foten. Jeg var der rett etter solnedgang, tok 5 eksponeringer, og kjørte hjem igjen.

  Brennvidde: 85mm (fullformat)
  Lukkertid: 20s
  Blender: F16
  Iso: 50

  I Photoshop er bildet etterbelyst kraftig i overkant. Konvertering til shv er gjort med Nik SilverFx, en perle av et program for de som liker shv.

  SvarSlett
 7. Erik:

  Jeg har ingen regler å følge når det gjelder komposisjon. Jeg vet hva jeg liker, også blir det sånn. Midtstilling, symmetri og mønster er liksom min tvangstrøye. Men jeg prøver av og til å komme ut av den. Det kvadratiske formatet er perfekt for meg, og jeg synes det er mye enklere å lage gode grafiske elementer innenfor den rammen.

  Det er ikke alltid jeg er enig med meg selv. Hvis du trykker på dette bildet, så ser du et alternativt utsnitt. Av forskjellige årsaker ligger det ofte et annet bilde bak hovedbildet.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.