tirsdag 30. desember 2008

Det begynner å bli en blogg

Så var det nyttår igjen. Da er det vel tid for en liten oppsummering.

2008 har forsåvidt vært et år som alle andre år har vært det før. Det har vært en del fotball på tv og jeg har røyket 9122 sigaretter. Utover å tømme askebegere har jeg tatt bøttevis av bilder og blogget noen av dem. 325 poster har det blitt.

Elg

Noen av bildene ligger det en del arbeid bak. Fare for elg i solnedgang ble i overkant vanskelig å få til. Da ideen til bildet dukket opp kjørte jeg rundt i distriktet for å finne et egnet skilt. Skiltet måtte stå sånn til at det var mulig å fange en form for solnedgang i bakgrunnen. Jeg fant skiltet ca to mil hjemmefra. Så var det å vente på riktig vær. Jeg kjørte ut, satte fra meg bilen og åpnet kameravesken bare for å finne ut at kameraet var tomt for strøm. Noen dager senere prøvde jeg meg igjen. Da jeg kom frem oppdaget jeg at jeg ikke hadde med noen minnebrikke. Ved tredje forsøk glemte jeg å ta med kameraet. Endelig, etter 160 kjørte kilometer og mange bortkastede timer. satt bildet sånn nogenlunde.

Untrivial pursuit

The answer is blowin´in the wind trodde jeg skulle være såre enkel å få til. Jeg gikk rett ut i hagen med kamera og spillkort etter at ideen dukket opp. Men enkelt var det ikke. Jeg synes det var et poeng at det var svarsiden vendte mot kameraet. Jeg prøvde noen ganger uten hell. Jeg klarte ikke kaste kortet opp samtidig som jeg hadde kameraet klart. Det var ikke bare kasteteknikken som sviktet. Autofokusen på kameraet ville slett ikke være med på arbeidet. Dermed måtte jeg fotografere med fiksert fokus. Jeg sto på en stol og kastet, jeg lå på gresset og kastet og jeg fikk hjelp av nabokona til å kaste. Hun hadde observert det hele en stund og trodde jeg hadde gått helt av skaftet. Det tok meg to fulle formiddager og 1200 eksponeringer for å få det riktige bildet. Da var det jammen bra at noen likte posten.

Heaven is a place on earth

Ideen til Balder i snøværet har jeg hatt lenge. Jeg trengte en egnet hund som kunne stille opp, og et egnet bein. Dette fikk jeg hjelp til av Marius og faren hans. Jeg hadde ikke spesielt lyst til å gjøre dette mens kirkegården var full av folk. Derfor fant vi frem til en litt øde kirkegård ute på landet. Været var ikke best, men det fikk stå sin prøve. Det vi ikke hadde forutsett var at Balder slett ikke hadde lyst til å ha beinet i munnen. Han var flink til å sitte pent, men hadde egentlig mest lyst til å løpe rundt og fange snø. Etter noe masing fikk jeg 4 eksponeringer med beinet i kjeften. Bare to av de var skarpe. Jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å poste et uskarpt bilde. Jeg tror dette bildet er min favoritt blant de morsomme bildene.

Hva som er det beste bildet på bloggen er ikke godt for meg å si. Jeg har en oppsummeringspost til på lager. Den kommer 1. nyttårsdag. Der skriver jeg litt mer om mine egne favoritter. Enn så lenge hadde det vært interessant å høre om din favoritt i kommentarfeltet.

24 kommentarer:

 1. Du Buster, du Buster! Likte historia bak bikkja og beinet. Ha et strålende og kreativt nytt år! Bloggen din fortjener mange nye kikkere/lesere!

  SvarSlett
 2. Det er ikke lenge siden jeg fant bloggen din, og har derfor bare sett de siste bildene dine. Mange har satt en inntrykk, men det bildet jeg husker best er dream on, lagt ut 4. desember. Håper 2009 blir et fint år for deg, med mange nye og fine bilder.

  SvarSlett
 3. En av de første bloggene jeg oppdaget etter at jeg selv begynte, var nettopp denne. Må ha vært blikkfanget med alle de flotte bildene. Bildet av TP-kortet er det første gang jeg ser nå og jeg må bare beundre tålmodigheten din :)

  For meg som nybegynner bak kameraet er bloggen din en stooor inspirasjon.

  SvarSlett
 4. Morsomt å lese! Jeg liker godt Balderbildet.
  Andre favoritter er serien med Rolf og bildene fra Asylet.

  Antall sigaretter i løpet av året ser jo ekstremt ut når du teller alle. *knegg*

  SvarSlett
 5. Så gøy å lese om hvordan noen av bildene ble til :)
  Stå på! Jeg gleder meg til å se flere bilder fra deg!

  SvarSlett
 6. Det er jo så mange favoritter!
  Både triste og morsomme og fine og...ja. Jeg kan jo ikke ramse opp alle bildene dine...
  Men det jeg kom på først er bildet av Fredrik og Jan-Tore
  Og ikke glem den jævla naboen....

  SvarSlett
 7. Morsomt å høre historiene bak bildene. :) Du er veldig flink, og jeg håper jeg blir nesten like flink som deg en dag. Av disse tre bildene liker jeg best Balder-bildet, og det er ikke bare fordi jeg har hund selv altså. :P Men egentlig liker jeg alle bildene dine.

  SvarSlett
 8. Jeg elsker Balder i snøværet!
  Skulle ønske jeg kunne bli så god som du.. Du er så utrolig flink til å ta bilder! Og jeg har ikke bilderedigeringsprogram en gang, og skule jeg noen gang få råd så klarer jeg ikke bruke det ;)

  SvarSlett
 9. Herremin så jeg lo til mens jeg leste denne posten. Jeg skulle likt å vite hva hun nabodama tenkte da hun så deg holde på :)
  Og Balderbildet er morsomt. Jeg liker bilder med humor.

  SvarSlett
 10. Tulipaner on the rocks. Favoritt :) Morsom post!

  SvarSlett
 11. Jeg holder også en knapp på Balder! Men det er et utrolig sterkt heat med bilder du har her, så det sier en god del om Balder-bildet.

  Ellers: Veldig gøy å lese akkurat denne bloggposten. Du er jo like flink med ord som du er med bilder: Håper derfor å se en god del flere ord på bloggen din i 2009.

  SvarSlett
 12. Det var veldig gøy å høre historien bak noen av bildene dine! Jeg er skikkelig fan av bildene dine og har ingen favoritter som skiller seg ut tror jeg. Allikevel er jeg dypt imponert! Hver gang jeg ser at det er en oppdatering på bloggen din tar jeg meg i å undre på "hva kommer nå". Du er ekstremt kreativ, og jeg digger motivene dine! Stå på! Slenger meg også på det de andre skriver om at du er flink med ord! Vil gjerne høre mer om historiene bak bidene i 2009! Happy new year!

  SvarSlett
 13. Helgespresso: Takk, det samme!

  Sandra Banan: "Dream on" liker jeg godt selv også.

  Bjørn Erik: Det er hyggelig å høre. Jeg kommer på besøk i bloggen din en av dagene.

  Anne-Sophie: Historien om Rolf endte godt, såvidt jeg husker:-) Jepp, jeg røyker mye. Så mye at jeg begynner å bli litt lei.

  Ithil: Takkogtakk. Og det samme til deg, faktisk.

  Skavlan: Fredrik og Jan Tore er litt søt. Jeg fikk et par hatmail etter den posten. Det var noen som ikke tålte den.

  Aina: Tusen takk. Du er like flink som meg. Det har vi jo sett.

  Confiteor: Tusen takk. Photoshop Elements er ikke så kostbart. De elemtære tingene er heller ikke vanskelig. (Daniel, mannen til Virrvarr kan fortelle deg hvor du kan hente programmer uten at det koster noe.)

  Sissel: He, he. Nabolaget snakker om det ennå :-)

  Syvforlykke: Tulipanene er det mange som liker. Jeg planlegger flere poster av den typen fremover.

  Geir: Takker. Jo det kan hende det blir noen ord i 2009 også. Men jeg har ikke så mye å melde.

  Kariannebk: Tusen takk. Det er veldig morsomt å ha lokale lesere. Ta en titt innom Sissel over her også. Hun bor i byen. Som sagt så kan det hende at det blir noen flere ord. Vi får se.

  SvarSlett
 14. Hei! Jeg er litt for fersk tilskuer av bloggen din til å ha noen favoritt, men liker mye av det du gjør. Både fotografisk, og koblingene bilde-tekst.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 15. Jeg har fulgt deg mer eller mindre fra begynnelsen.
  De flotteste bildene dine syns jeg er i "Stein og vann"-serien (de jeg liker best er V, VI og XVIII). 100 % rett er også et flott bilde.
  Ellers skal du ha skryt for alle de gode titlene dine - jeg tror ikke jeg har sett tøffere titler på noen andre fotoblogger! :D

  Et godt nytt år til deg og dine!

  SvarSlett
 16. Du er et geni, Buster. Håper du klarer å fortsette med både fantastiske fotografier og kreative ideer i 2009 også. Jeg er en stor fan!

  Her er min Topp10-liste over mine personlige favoritter fra året som er gått, i tilfeldig rekkefølge.

  Soloppgang på Greåker

  Sosiale antenner

  Et helt avgjørende øyeblikk

  Kjell har dysleksi

  Magnus drar på årene (årets beste!)

  Sjokoladeglaserte pærer med vaniljeis og jordbær

  Når vindusvaskere har mareritt

  Fare for elg i solnedgang

  Stemning fra Glomma

  Det nye testamentet?

  SvarSlett
 17. Studio natura: Takker og bukker.

  Obskur: Stein og vann er gøy, for det er så lett å få til. Det er helt klart favorittmotivet mitt.

  Jan Ivar: Wow. Det var en god liste. Magnus er gutten sin, og gutten min også. :-)

  SvarSlett
 18. Nei! Nei, nei, nei...! *holder meg for ørene!*

  Å høre at alt er regissert og planlagt ned til hver minste detalj ødelegger jo ALT...! :-S

  I mitt hode er alt tilfeldige snapshots. For slik liker jeg best å se verden selv.

  Men Balder er jo søt, da...! :-)

  SvarSlett
 19. He he. Jepp, her er det mye timet og tilrettelagt. Noen øyeblikk er det, men de er i sterkt fåtall. But hey, that´s me. :-)

  Balder er sjef!

  SvarSlett
 20. Jeg har sansen for humoren din Buster og selfølgelig de gode bildene! Følger med deg skal du vite, selv om jeg ikke kommenterer på alt.

  Må bare si at bildet med hunden (bikkja)...*ler*.. var (døds) bra.

  SvarSlett
 21. Så artig å lese litt om hvordan du jobber med bildene, fint å få innblikk i historiene bak de fine motivene dine. Takk for at du stadig holder på med bloggen, den er inspirerende (spesielt nå som jeg har mista gløden på bilder selv).

  SvarSlett
 22. Ooh liker virkelig bildet av Balder! :)

  SvarSlett
 23. Balder er en tøffing. Velkommen hit!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.